Kako ročno izklopiti vaš Amazon Fire TV Stick

Ste se kdaj spraševali, kako pravilno izklopiti vaš Firestick? Navsezadnje lahko občasni ponovni zagon pozitivno vpliva na zmogljivost, saj zmanjša upočasnitev uporabniškega vmesnika in medpomnjenje. Spodaj vam pokažemo, kako to storiti, zato ostanite z nami.

Kako izklopiti Fire TV 1

Velik del današnje strojne opreme je zasnovan z nizko porabo energije in čim manj gibljivimi deli. Naprave s polprevodniškim pomnilnikom, kot nprFire Sticks ali Fire TVzahteva malo električne energije in lahko deluje več tednovbrez težav. Občasno pa lahko naletite na upočasnitev aplikacije, težave z omrežjem ali druge manjše napake. Najboljši način za spopadanje z njimi je, da ročno izklopite vaš Fire TV, da se lahko znova zažene in počisti vse napake.Pridobite VPN z oceno #1 70% POPUSTA za 2-letni načrt

Ostanite varni in anonimni z VPN

Nič ni bolj strašno kot izgubiti svoje zasebne podatke nekemu hekerju ali vladni agenciji tretje osebe. Žal je to v današnjem digitalnem svetu zelo pogosto. Odpiranje spleta pomeni razkritje vsega, od vaše lokacije do identitete in brskanja. Tudi če samo pretakate na Fire TV, je možno, da ponudnik internetnih storitev snema vaše podatke in jih prodaja najvišjemu ponudniku.

Ni vam treba biti žrtev teh vdorov v zasebnost. Zdober VPN, ki deluje v ozadjulahko ostanete varni in skriti na spletu. VPN-ji šifrirajo podatke, preden zapustijo vašo napravo, in zaklenejo občutljive podatke, tako da nihče ne more spremljati vaše dejavnosti. Vaši tokovi ostanejo nevidni, vaša identiteta pa skrivnost, vse zahvaljujoč VPN-jem.

NordVPN– Najboljši VPN za Firestick

NordVPN - Izbira urednikov Obiščite nordvpn.com

NordVPNje obvezna namestitev za lastnike Fire TV. V dobi, ko so naši domovi polni naprav, povezanih z internetom, je ključnega pomena, da odpravimo vse vektorje kibernetskih napadov, vključno z vašim Firestick. Z zaščito vaše povezave z 256-bitnim šifriranjem AES tvorite neprebojen zid, ki hekerje, vladne vohune in radovedne ponudnike internetnih storitev ščiti stran od vaših občutljivih podatkov.

Toda glavna žreba za Firestick je veliko bolj zabavna: ponarejanje! Z obsežnim omrežjem NordVPN, ki obsega več kot 5.800 strežnikov v 59 državah, se lahko digitalno preselite v tujino in sproti dostopate do geoblokirane vsebine. Deluje celo z mednarodnimi knjižnicami Netflix, zahvaljujoč vgrajeni funkciji pametnega DNS.

Druga prednost skrivanja vaše dejavnosti je odprava sposobnosti vašega ponudnika internetnih storitev, da upočasni vaše pretakanje, ko meni, da ste porabili preveč pasovne širine. In ker je omrežje NordVPN temeljito posodobljeno, ne boste utrpeli nikakršne upočasnitve kot stranskega produkta obremenitve šifriranja. To pomeni tokove brez medpomnilnika do mile volje! Zaupno se naročite s strogim pravilnikom NordVPN o neregistriranju na vaši strani.

Preberite našo celotnoPregled NordVPN.

Prednosti
 • Optimizirani strežniki za deblokiranje Netflixa
 • Osupljivo število strežnikov
 • Omogoča povezavo do 6 naprav hkrati
 • Ne hrani metapodatkov vašega brskanja
 • Odlična storitev za stranke prek klepeta.
Slabosti
 • Nekateri strežniki imajo lahko povprečne hitrosti d/l
 • Včasih počasi obdelujejo vračila (vendar vedno).
NAJBOLJŠI FIRESTICK VPN: NordVPN izboljšuje moč pretakanja vašega Firesticka z dostopom do več deset tisoč naslovov IP, ki jih je mogoče ponarediti po vsem svetu. Pridobite velik 68-odstotni popust na 3-letni načrt (3,71 USD/mesec), podprt z 30-dnevno garancijo vračila denarja brez težav.

Nastavitve za vedno vklopljen in izklop za Fire TV

Kako izklopiti Fire TV 3 - zaslon za spanje

Večina nas je navajena izklopiti naprave, ko niso v uporabi. Fire TV je bil zasnovan tako, da izkorišča vedno vklopljen način, tako da lahko prenaša posodobitve v ozadju. Ni škode, če ga pustite prižganega več tednov ali celo mesecev. Vendar ima lahko ponovni zagon ali izklop nekaj prednosti.

Prednosti izklopa vaše Fire Stick

Večina uporabnikov Fire TV-ja bo brez težav pustila svojo napravo za vedno vklopljeno. To daje Fire TV možnost, da opravlja vzdrževalne naloge, prenese posodobitve aplikacij v ozadju in oboje preveri innamestite nov izdan operacijski sistem.

Če napravo izklopite in znova vklopite, lahko Fire pozovete, da preveri posodobitve hitreje, kot bi omogočal samodejni časovnik, kar je lahko izjemno koristno. Prav tako počisti predpomnilnik ter pospeši počasno navigacijo in video tokove. Večino majhnih napak bo počistil tudi hiter ponovni zagon, kar bo hitro popravilo za reševanje globljih težav pri odpravljanju težav.

Poraba energije, ko je Fire TV v načinu mirovanja, je minimalna. Če ste zaskrbljeni zaradi vampirskih naprav ali samo želite biti čim bolj prijazni do okolja, izključitev naprave odpravi ta rahel odtok.

Kaj je način samodejnega mirovanja?

Amazonove naprave Fire TV so zasnovane tako, da po določenem času preidejo v način mirovanja. To se razlikuje glede na to, katero generacijo Fire Stick ali Fire TV imate, vendar je običajno med 20-30 minut. Če se nič ne pretaka aktivno in če tako dolgo ne pritisnete nobenega gumba na daljinskem upravljalniku, bo Fire TV prešel v način mirovanja z nizko porabo energije in porabil zelo malo električne energije. Prebudite ga lahko tako, da pritisnete kar koli na daljinskem upravljalniku in pripravljen je za delo v manj kot sekundi.

Kaj je ročno stanje pripravljenosti?

Za uporabo načina mirovanja vam Fire Stick-a ni treba pustiti pri miru pol ure. Z ročnim vstopom v način mirovanja lahko zmanjšate že tako majhen odtis energije naprave, ne da bi vam bilo treba vsakič, ko gledate film, opraviti postopek zagona.

Ali je varno izklopiti Fire TV?

Gotovo je! Nešteto uporabnikov redno ročno izklopi svoj Fire TV brez škodljivih učinkov. Nekateri ljudje skrbijo, da bi dolgotrajna, ponavljajoča se uporaba funkcij izklopa lahko povzročila težave z vdelano ali strojno opremo, vendar doslej nihče ni poročal o ničemer zanesljivem. Običajno je bolje, da vaš Fire TV preprosto pustite vklopljen in v načinu mirovanja, ko pa ga morate izklopiti, se potrudite.

Ali aplikacije za izklop Androida delujejo?

Naprave Fire TV in Fire Stick uporabljajo spremenjen operacijski sistem Android. Lahko stran naložite tono aplikacij, razvitih za naprave Android, in jih zaženetebrez težav, vse od iger do pripomočkov do orodij za pretakanje filmov. Kodi je mogoče celo namestiti na Fire TV, čeprav ni na voljo v Amazonovi trgovini z aplikacijami!

Omejitve uporabe aplikacij za Android s Fire TV postanejo očitne, ko poskusite naložiti programsko opremo za zaustavitev. Te aplikacije so zasnovane tako, da izklopijo napravo Android ali jo znova zaženejo v nekaj sekundah. Na žalost jih velika večina preprosto ne deluje s Fire TV. Nekateri uporabniki so celo poročali, da aplikacije pokvarijo svoje oddaljene pare ali spremenijo druge nastavitve navidez naključno. Najbolje je, da se izognete aplikacijam za zaustavitev, ki temeljijo na sistemu Android, in se držite spodnjih predlogov.

Kako ročno izklopiti vaš Fire TV

Kako izklopiti Fire TV 4 - meni za hitro spanje

Naprave Fire TV niso izdelane z gumbom za vklop. Kako jih potem lahko zapreš? Z uporabo katerega od spodnjih nasvetov! Predloge smo razdelili v dve skupini: eno za metode izklopa in drugo za alternative izklopa.

1. način - Izklopite Fire TV tako, da izvlečete vtič

Verjeli ali ne, popolnoma varno je, da izvlečete vtič naprave Fire TV, da ročno prekinete napajanje in izklopite napravo. Lahko tudi izvlecite vtič iz zidne vtičnice ali izvlecite kabel iz požarne naprave. Najbolje je, če tega seveda ne počnete med pretakanjem filma. Preprosto se vrnite v domači meni Fire in ga izklopite tako, da ročno izvlečete vtič.

2. način - Uporabite tipkovnico Bluetooth

Nekoliko skrit način ročnega izklopa Fire TV-ja je uporaba seznanjene dodatne opreme za tipkovnico bluetooth z vgrajenim gumbom za vklop. Te so običajno rezervirane za vklop naprav, podobnih osebnemu računalniku, ali prebujanje strojne opreme iz spanja, pri nekaterih modelih pa, če pritisnite gumb za vklop dejansko bodo povzročili, da se Fire Stick izklopi. Velikokrat je ta ukaz skrit pod funkcijo alt, kar pomeni, da boste morali pritisniti FN + Esc, da izklopite Fire TV.

Alternativa 1 - Ponovno zaženite Fire TV

Ponovni zagon naprave je pogosto najboljša možnost za odpravljanje majhnih napak. Preprosto se odpravite na Meni z nastavitvami na vrhu glavnega zaslona se pomaknite desno in izberite Naprava . Pomikajte se navzdol, dokler ne vidite imenovane možnosti Ponovno zaženite . Potrdite ponovni zagon in vaš Fire TV se bo samodejno izklopil in znova vklopil.

Alternativa 2 - Preklopite Fire TV v stanje mirovanja

Obstajajo trije načini za preklop naprave Fire Stick ali Fire TV v stanje mirovanja. Prvi je uporabnikom verjetno najbolj znan, saj preprosto zahteva, da ustavite vse aktivne tokove in pustite Fire TV pri miru 20-30 minut . Na sredini postopka se bo vklopil ohranjevalnik zaslona, ​​nato pa bo naprava prešla v mirovanje, vse sama.

Fire TV lahko ročno preklopite v stanje mirovanja, tako da se pomaknete na Meni z nastavitvami , izbiranje Naprava , nato se pomaknite na spi možnost. Potrdite dejanje in vaša naprava bo samodejno prešla v stanje spanja.

Končno je najhitrejši način, da svoj Fire uspavate držite gumb za dom na daljinskem upravljalniku nekaj sekund . Odprl se bo poseben menijski prekrivni element, v središču katerega bo Spanje. Kliknite ga in Fire TV bo takoj zadremal, potrditev ni potrebna.

Alternativa 3 – Factory Reset Fire TV

Ali ponovni zagon ali ročni izklop vašega Fire TV-ja ne odpravi vaših napak? Ne skrbite, hitra ponastavitev na tovarniške nastavitve bo pomagala. Ta možnost izbriše vse na vaši napravi Fire, da bo tako, kot ste jo pred nekaj minutami vzeli iz škatle. Vaše aplikacije, prilagoditve in druge nastavitve bodo izginile in pred začetkom pretakanja boste morali znova opraviti postopek začetne nastavitve. Vaši nakupi so vezani na vaš račun Amazon, kar pomeni, da takoj, ko se znova prijavite, lahko z lahkoto gledate svoje najljubše oddaje.

Obstajata dva glavna načina za ponastavitev na tovarniške nastavitve na Fire TV. Najprej se pomaknite do Nastavitve, nato pa Naprava. Pomaknite se do dna in izberite možnost Ponastavi na tovarniške privzete nastavitve. Potrdite svojo izbiro in Fire TV bo samodejno izvedel ponastavitev.

Drugi način za ponastavitev na tovarniške nastavitve je, da držite gumb za nazaj in desno tipko na daljinskem upravljalniku Fire TV. Držite jih pritisnjene 5-6 sekund, nato se prikaže opozorilo za ponastavitev na tovarniške nastavitve. Časovnik odšteva, preden se postopek samodejno začne, tako da, če si premislite, imate za preklic le približno 20 sekund.

Dodatni ukazi z adbLink

Kako izklopiti Fire TV 5 - ponovni zagon adbLink

Če ne uporabljate adbLink za namestitev in upravljanje aplikacij na vašem Fire TV, zamudite. Brezplačna programska oprema deluje na katerem koli namiznem operacijskem sistemu in vam omogoča impresivno količino nadzora nad vašo napravo. Zahteva le malo dodatnega časa za nastavitev, vendar je na koncu popolnoma vredno.

Namestite in povežite adbLink

adbLink je brezplačen, je majhen prenos in deluje popolnoma takoj iz škatle. Preden začnete, boste morda morali nastaviti vaš Fire TV, da sprejema namestitve tretjih oseb. Namenjen Nastavitve in izberite Možnosti razvijalca . Poskrbite za oboje Odpravljanje napak ADB in Aplikacije iz neznanih virov so nastavljeni na vklopljeno, potem ste nastavljeni. Sledite preostalim spodnjim korakom, da dobite adbLink in začnete upravljati svoj Fire TV s stilom.

 1. Vklopite napravo Fire TV ali Fire Stick. Prepričajte se, da je povezan z vašim domačim omrežjem, enakim, ki ga vaš računalnik uporablja za dostop do interneta.
 2. Na vašem Fire TV pojdite na Nastavitve > Vizitka – Omrežje in zapišite naslov IP naprave.
 3. Na vašem računalniku ali prenosniku, obiščite adbLink Spletna stran , prenesite program in ga namestite.
 4. V adbLink kliknite novo poleg polja naprav in dodajte svoj Fire TV Stick .
 5. V naslednjem oknu, vnesite edinstven opis in naslov IP vašega Fire TV-ja.
 6. Prepričajte se, da je v spustnem polju izbran vaš Fire TV, nato kliknite povezati .
 7. adbLink bo zdaj neposredno povezan z vašim Fire TV.

Znova zaženite z adbLink

Ko je vaš Fire TV povezan z adbLink, lahko namestite apk, jih odstranite ali celo brskate po strukturi datotek. Meni na vrhu vam ponuja nekaj uporabnih ukazov za ponovni zagon naprave. V adbLink poiščite možnost menija Ponovni zagon, nato jo kliknite in izberite Ponovno zaženi napravo. Prikaže se poziv za potrditev. Izberite Da in vaš Fire TV se bo brezžično ponastavil.

Varnostno kopiranje in obnovitev

Če imate težave s svojim Fire TV in jih preprost ponovni zagon ali izklop ne odpravi, zaženite adbLink in ustvarite hitro varnostno kopijo. Ta ukaz shrani novo kopijo nameščenih aplikacij in nastavitev ter vam omogoča, da se po ponastavitvi na tovarniške nastavitve hitro vrnete na pretakanje.

Zaključek

Amazonovi napravi Fire TV in Fire TV Stick sta strojne opreme z neverjetno nizko porabo, a visoko razvedrilno opremo. Z minimalnim odtisom in privlačno ceno vsak od njih odpre ogromen svet pretočne vsebine, ne da bi pri tem porabil vaš račun za elektriko. Tudi ponovni zagon in izklop naprav nista težka in sta najboljši način za reševanje manjših težav, na katere naletite.

Kako najti in poslati GIF-e na Slacku Prejšnji Članek

Kako najti in poslati GIF-e na Slacku

Opravilna vrstica se ne bo skrila – Kako popraviti opravilno vrstico Windows 10, ki se ne skriva Preberi Več

Opravilna vrstica se ne bo skrila – Kako popraviti opravilno vrstico Windows 10, ki se ne skriva