Kako pretakati na Chromecast v macOS brez Chroma

MacOS in Maci so zasnovani za delo z drugimi napravami Apple, kot je Apple TV. Niso zasnovani za delo z napravami, kot so Roku, Amazon Fire Stick ali Chromecast. To ne pomeni, da teh naprav ne morete uporabljati z Macom, lahko. V primerjavi z drugimi namiznimi operacijskimi sistemi boste imeli le omejene možnosti. S Chromecastom imate brskalnik Chrome, ki ga lahko uporabite za povezovanje in pretakanje na Chromecast. Če želite nekaj, kar deluje z namizja in ne iz Chroma, lahko preizkusite JustStream.

JustStream je aplikacija, ki vam omogoča pretakanje na Chromecast. Lahko pretaka videoposnetke in zrcali vaše namizje. Podpira tudi druge naprave, podobne Chromecastu, kot sta Roku in Fire Stick. Ni pa zastonj. Preskusna različica vam omogoča 40 minut predvajanja, nato pa morate kupiti licenco za nadaljnjo uporabo. Licenca stane 39,99 USD, če kupite na spletnem mestu, če pa nadgradite iz aplikacije, je cena za različico Pro 19,95 USD.Pretočno predvajajte v Chromecast brez Chroma

Preden začnete, se prepričajte, da imate Chromecast pravilno nastavljen. Vaš Mac mora biti v istem omrežju kot Chromecast, Chromecast pa mora biti pripravljen za pretakanje in nesredi posodobitve.

Namestite JustStream , in zaženite aplikacijo. Izvaja se v menijski vrstici. Kliknite ga. Namizje lahko pretakate v Chromecast. Kot zaslon za predvajanje bo navedel TV/monitor Chromecast. Kliknite gumb AirDrop like na dnu, da se prepričate, da je povezan s Chromecastom. Če želite zrcaljenje namizja, kliknite »Začni pretakanje« in bo zrcaljeno.

Če želite predvajati predstavnostne datoteke, kliknite gumb plus v spodnjem desnem kotu in dodajte datoteke, ki jih želite predvajati. V čakalno vrsto lahko postavite več datotek in predvajale se bodo po vrsti.

JustStream deluje odlično in če iščete razlog za nakup, preverite nastavitve aplikacije. JustStream vam omogoča izbiro kakovosti predvajanja videa, omogoča pošiljanje sistemskega zvoka v Chromecast, ko nanj pretakate namizje, lahko poberete videoposnetek od tam, kjer ste ga ustavili, samodejno zazna innaložite zunanje podnapise, in lahko prilagodite videz podnapisov in jih prikažete v kateri koli barvi s poljubnim ozadjem.

Kar zadeva slabosti, je ena velika pomanjkljivost, ki jo ima, subjektivna glede na strojno opremo, zato priporočam, da preizkusite aplikacijo, preden jo kupite. Videti je, da videoposnetka ne more samodejno prilagajati ločljivosti televizorja/monitorja. Pretakal sem iz Mac-a z ločljivostjo 1440 × 900 na Chromecast, povezan z monitorjem ločljivosti 1920 × 1080, in zgornji del zaslona je bil odrezan. Ni možnosti za spremembo ločljivosti videoposnetka, ki se pretaka, in moj Mac mi ni dovolil spremeniti izvorne ločljivosti v karkoli, kar bi delovalo. To je aplikacija pred nakupom, vendar če deluje, je lahko nekaj, kar je resnično vredno svoje cene.

Prejmite dnevne nasvete v svoj nabiralnik Newsletter Pridružite se 35.000+ drugih bralcev
Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik) Prejšnji Članek

Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik)

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10 Preberi Več

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10