Kako igrati igre Nintendo Gameboy na Linuxu

Orodje VisualBoy Advance Emulation je najboljša možnost, ki jo imajo uporabniki Linuxa pri igranju iger Nintendo Gameboy. Podpira celotno družino ročnih igralnih konzol Gameboy, kot so originalni Gameboy, Gameboy Color in Gameboy Advance. Podpira tudi strojno opremo eReader, ki jo je Nintendo izdelal za GBA, in bo deloval, če boste imeli ustrezne povezave. Tukaj je opisano, kako ga zagnati in igre Nintendo Gameboy v Linuxu.

Opomba: Addictivetips nikakor ne spodbuja ali opravičuje nezakonitega prenosa ali distribucije datotek ROM za Visualboy Advance. Če želite igrati igre Nintendo Gameboy z Visualboy Advance, uporabite svoje datoteke ROM za igre, ki ste jih varnostno kopirali v računalnik, zakonito.

Namestite VisualBoy Advance

Namestitev emulatorja VisualBoy Advance v Linux je zelo enostavna, saj ima program splošno podporo za vse priljubljene operacijske sisteme Linux. V tem razdelku vodnika bomo obravnavali, kako namestiti ta emulator v Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora in OpenSUSE. Odprite terminalsko okno in sledite navodilom, ki ustrezajo operacijskemu sistemu, ki ga uporabljate.Opomba: VisualBoy Advance ima podporo za večino operacijskih sistemov Linux in je najboljša izbira za emulacijo Nintendo Gameboy v Linuxu. Vendar, če vam ne uspe, razmislite o uporabi emulatorja mGBA kot alternativa.

Ubuntu

VisualBoy je uporabnikom Ubuntuja na voljo v glavnih virih programske opreme (Univerzum). Prepričajte se, da imate omogočeno Universe, nato uporabite orodje za upravljanje paketov Apt, da naložite najnovejšo različico VBA v računalnik z Linuxom.

|_+_|

Debian

Uporabniki Debiana bodo zlahka namestili emulacijski program VBA, saj je v osrednjem repozitoriju programske opreme. Če ga želite dobiti v nastavitvah Debiana, vnesite spodnji ukaz Apt-get v svojo terminalsko sejo.

|_+_|

Arch Linux

Uporabniki Arch Linuxa imajo dostop do VisualBoy Advance, zahvaljujoč AUR. Če želite, da emulator deluje, odprite terminal in sledite spodnjim navodilom po korakih.

Korak 1: Za namestitev orodja Git in Base-devel uporabite upravitelja embalaže Pacman.

|_+_|

2. korak: Zaženi a git klon in zgrabite najnovejši paket VBAM iz AUR.

|_+_|

3. korak: Premaknite terminalsko okno v vbam-go mapa z CD .

|_+_|

4. korak: Prevedite paket in ga namestite na Arch Linux z makepkg . Upoštevajte, da če gradnja ne uspe, preverite, ali odvisnosti ni bilo mogoče namestiti. Informacije o odvisnosti za paket Vbam-git AUR najdete tukaj .

|_+_|

Fedora

Fedora nima Visualboya v primarnih virih programske opreme. Na srečo ga boste lahko še vedno uporabljali, če boste nastavili vir brezplačne programske opreme RPM Fusion.

Če želite omogočiti RPM Fusion Non-free, odprite terminalsko okno in naredite naslednje z DNF.

Opomba: spremenite X s številko izdaje Fedora Linuxa, ki ga uporabljate.

|_+_|

Ko je RPM Fusion vzpostavljen in deluje, lahko namestite emulacijski program Virtualboy z:

|_+_|

OpenSUSE

Na žalost ni uradnega paketa za Visualboy Advance na OpenSUSE. Vendar je izvorna koda hitra za prevajanje, namestitveno orodje pa ima celo skript za samodejno namestitev odvisnosti, ki deluje s SUSE! Če želite zgraditi izvorno kodo, odprite terminal in zaženite spodnje ukaze.

|_+_| |_+_|

Igranje iger Gameboy na Linuxu

Številni emulatorji igralne konzole podpirajo samo eno vrsto sistema. Z Visualboy Advance podpira tri ločene. Torej, v tem razdelku članka bomo na kratko razčlenili, kako lahko uporabite tri konzole, ki jih podpira emulator (GB Classic, GB Color in GB Advance).

Gameboy Classic

Če želite igrati Gameboy Classic, kliknite Datoteka, nato izberite gumb Odpri GB in poiščite svoj Gameboy Classic ROM. Takoj bi moral zagnati vašo igro Gameboy Classic, ko izberete datoteko ROM.

Gameboy Barva

Želite igrati nekaj iger Gameboy Color? Samo izberite Datoteka, kliknite gumb Odpri GBC in z brskalnikom datotek poiščite datoteko Gameboy Color ROM.

Ko je datoteka GBC ROM naložena, bo Visualboy začel igrati vašo igro Gameboy Color.

Gameboy Advance

Tisti, ki želijo igrati Gameboy Advance, lahko to storijo tako, da kliknete Datoteka in nato na vrhu izberete možnost odprtega menija. Ko kliknete možnost odpri, uporabite brskalnik datotek in v brskalniku datotek izberite ROM Gameboy Advance za igranje igre.

Konfigurirajte krmilnik

Družina iger Gameboy dobro posnema, vendar se ne počutijo udobno za igranje s tipkovnico, zato boste verjetno želeli nastaviti krmilnik USB za uporabo. Če želite nastaviti krmilnik, kliknite meni Možnosti v VBA. Nato označite meni Vnos in v notranjosti kliknite možnost podmenija konfiguriraj.

Ko izberete možnost konfiguracije, se prikaže okno za preslikavo krmilnika, ki ga lahko uporabite za ročno nastavitev krmilnika USB.

Možnosti grafike

Gameboy igre imajo zloglasno majhno ločljivost, privzete grafične nastavitve pa so grozne za igranje iger na celotnem zaslonu. Na srečo ima VBA odličen nabor nastavitev zaslona, ​​ki jih je zelo enostavno prilagoditi.

Za dostop do grafičnih nastavitev kliknite Možnosti, nato Video, nato pa konfigurirajte za dostop do video možnosti za emulator. Ločljivost se spremeni na zavihku Povečava s povečanjem nastavitev povečave.

Shranjevanje/nalaganje

Igrate igro Gameboy in morate shraniti svoj napredek? Izberite Datoteka in nato Shrani stanje, da shranite igro. Če želite naložiti prejšnje shranjevanje igre, kliknite Datoteka in nato možnost Naloži stanje. Lahko pa pritisnete Shift + F1 – F10 za hitro shranjevanje in F1 - F10 za hitro nalaganje.

Orodja za emulacijo so precej odlična in niste omejeni samo na igranje iger Nintendo Gameboy v Linuxu. Obstajajo orodja, ki vam omogočajo igranjeIgre za PlayStation 2,Igre Nintendo DS,Sony PSP igre, inAtari igrena Linuxu.

Prejmite dnevne nasvete v svoj nabiralnik Newsletter Pridružite se 35.000+ drugih bralcev
Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik) Prejšnji Članek

Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik)

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10 Preberi Več

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10