Kako deliti kodo svojega profila v Facebook Messengerju

Če uporabljate Snapchat, verjetno poznate Snapcodes. Snapcode prejme vsak uporabnik in ko jo skenirate z aplikacijo Snapchat, vam to omogoča hitro jih dodajte . Podobna funkcija obstaja v Facebook Messengerju. Vsak uporabnik ima kodo profila za Messenger, ki drugim uporabnikom omogoča, da ga hitro dodajo v Messenger. Če nekoga dodate v Messenger, ga ne dodate samodejno na seznam prijateljev na Facebooku, vendar lahko na zaslonu s kodo dobite povezavo do njegovega profila.

Delite kodo profila Facebook Messenger

Vaša koda profila Messenger je vidna samo v mobilnih aplikacijah. Do njega ne morete dostopati iz Messengerja za splet. Če želite deliti kodo, morate imeti nameščeno aplikacijo.

Obstajata dva načina za skupno rabo; osebno ali prek posnetka zaslona. Če ga delite osebno, ga bo morala druga oseba takoj skenirati z aplikacijo Messenger. S posnetkom zaslona ali sliko lahko pošljete sliko prijatelju in ta jo bo lahko skeniral, kadar koli bo želel.Če si želite ogledati kodo profila Messenger, odprite aplikacijo Messenger in tapnite svojo profilno sliko v zgornjem levem kotu poleg iskalne vrstice. Krog okoli vaše profilne slike je koda. Lahko pa odprete zavihek Ljudje in tapnete Skeniraj kodo na vrhu. Optični bralnik ima drugi zavihek, na katerem si lahko ogledate kodo in jo delite kot sliko.

Skenirajte kodo profila Facebook Messenger

Odprite aplikacijo Messenger in pojdite na zavihek Ljudje. Tapnite Scan Code na vrhu. Ko se kamera odpre, imate dve možnosti; skenirajte kodo v živo ali skenirajte kodo iz svojega fotoaparata.

Če imate kodo v živo, tj. v fizični obliki, ali ima vaš prijatelj svojo odprto na svoji napravi, usmerite kamero vanjo in ta bo skenirala kodo. Če skenirate kodo, bo oseba samodejno dodana v Messenger.

Če želite optično prebrati kodo iz zvitka fotoaparata, tapnite ikono slike v spodnjem levem kotu iskala fotoaparata in izberite sliko s kodo profila Messenger. Aplikacija traja malo dlje, da optično prebere kodo s slike in na tej sliki ne bi smelo biti ničesar drugega kot koda. Ni najbolj inteligenten skener, zato ima težave pri izbiri kode od vsega drugega.

Po skeniranju bo oseba dodana v Messenger. Lahko jim pošljete sporočila, vendar morajo sprejeti vašo zahtevo za dodajanje, sicer bodo vaša sporočila šla v Zahteve za sporočila ali Filtrirano mapo »Prejeto«.

Prejmite dnevne nasvete v svoj nabiralnik Newsletter Pridružite se 35.000+ drugi bralci
Kako najti in poslati GIF-e na Slacku Prejšnji Članek

Kako najti in poslati GIF-e na Slacku

Opravilna vrstica se ne bo skrila – Kako popraviti opravilno vrstico Windows 10, ki se ne skriva Preberi Več

Opravilna vrstica se ne bo skrila – Kako popraviti opravilno vrstico Windows 10, ki se ne skriva