Kako poimenovati alarme v telefonu in namizju

Pametni telefoni igrajo vlogo budilke. V telefonu lahko nastavite poljubno število alarmov. Tako iOS kot Android imata osnovne aplikacije Clock. Nastavite lahko časovnike, upravljate čas za spanje, uporabite štoparico v aplikaciji in nastavite neomejeno število budilk. Večina ljudi nastavi alarme, da se zbudijo, vendar imajo druge uporabnike. Namesto opomnika lahko vedno nastavite hiter alarm. Če ste nastavili veliko alarmov ali se morate spomniti, zakaj ste nastavili določen alarm, morate alarme v telefonu poimenovati. Alarme lahko poimenujete v sistemih iOS, Android in Windows 10.

Ime Alarmi – iOS

Odprite aplikacijo Ura v iPhonu ali iPadu. Obstoječi alarm lahko preimenujete ali pa dodate novega in ga poimenujete. Postopek je bolj ali manj preprost, ko pridete do zaslona za urejanje.

Če želite poimenovati alarme, ki ste jih že nastavili, tapnite gumb Uredi na vrhu aplikacije Ura v zavihku Alarmi. S tem boste alarme postavili v način urejanja. Tapnite alarm, da odprete njegove lastnosti. Druga možnost je, da dodate nov alarm tako, da tapnete gumb plus na vrhu.V obeh primerih se prikaže zaslon z lastnostmi alarma. Tukaj tapnite polje z imenom »Oznaka«. Ta oznaka je v bistvu ime alarma. Ko se alarm sproži, se pod njim prikaže oznaka. Poleg tega, da vas zbudi, lahko uporabite alarm, da se opomnite, zakaj se zbujate, tj. kje morate biti.

Ime Alarmi – Android

Poimenovanje alarmov v sistemu Android je bolj ali manj enako kot v sistemu iOS. Odprite aplikacijo Ura. Tapnite navzdol obrnjeno puščico, da razširite lastnosti obstoječega alarma. Videli boste polje »Oznaka«. Tapnite ga in vnesite ime za alarm.

Ko dodate nov alarm, je polje z oznako spet tam. Vnesite ime zanj. Ko se oglasi alarm, se pod njim prikaže oznaka.

Ime alarmov – Windows 10

Windows 10 ima standardno aplikacijo Alarmi in ura. Zjutraj verjetno ne boste uporabili prenosnega ali osebnega računalnika, da bi vas zbudili, vendar so alarmi še vedno v pomoč. Tako kot pri aplikacijah za uro v sistemih Android in iOS lahko tudi v sistemu Windows 10 poimenujete alarme.

Odprite aplikacijo Alarmi in ura. Tapnite obstoječi alarm, da ga uredite.

Polje z imenom v aplikaciji je pravilno poimenovano »Ime alarma«. Kliknite znotraj privzetega imena in vnesite ime po vaši izbiri. Sledite temu, če dodajate nov alarm. Polje z imenom alarma bo na voljo za prilagajanje.

Če uporabljate alarme za ponavljajoča se opravila, je verjetno bolje uporabiti opomnike. Če pa se morate z alarmom opomniti na posebno delovno izmeno ali samo vzeti nekaj iz pečice, je alarm z oznako boljša možnost. Nastavitev je hitrejša in preprosto jo lahko vklopite/izklopite. Primerjajte to z opomnikom, ki vas bo morda pozval, da vnesete več informacij, kot je potrebno, in to je dobra alternativa.

Prejmite dnevne nasvete v svoj nabiralnik Newsletter Pridružite se 35.000+ drugi bralci
Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik) Prejšnji Članek

Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik)

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10 Preberi Več

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10