Kako utišati mikrofon v sistemu Windows 10 z bližnjico na tipkovnici

Tipkovnice imajo namensko tipko za izklop zvoka iz zvočnikov. Tudi če nimajo posebnih ključev, imajo še vedno funkcijo ( fn ) vrsta tipk, ki delujejo kot kontrolniki za upravljanje medijev. Ena od teh tipk bo lahko utišala zvočnike.

Podobna tipka ne obstaja za utišanje mikrofona. Na splošno je to zato, ker mikrofon ni vedno vklopljen. Vklopi se samo, ko aplikacija dostopa do njega.Zato se od uporabnikov pričakuje, da bodo uporabljali nemo gumb znotraj aplikacije. To očitno deluje, vendar ni hitro.

Kako izklopiti mikrofon v sistemu Windows 10

Verjetno boste morali klikniti gumb z miško in to ni tako hitro kot bližnjica na tipkovnici. Tukaj je torej, kako lahko nemo in vklopi zvok mikrofon z bližnjico na tipkovnici v sistemu Windows 10.

POVEZANO : Ali morate izklopiti/vklopiti mikrofon z bližnjico na tipkovnici v sistemu macOS?

Kako utišati mikrofon z bližnjico na tipkovnici

Za izklop/vklop mikrofona z bližnjico na tipkovnici bomo uporabili brezplačno aplikacijo, imenovano MicMute . Prenesi in ga namestite.

Aplikacija se zažene v sistemski vrstici in ji doda ikono mikrofona. S to ikono lahko dostopate do nastavitev aplikacije in konfigurirate bližnjico na tipkovnici, prikazala pa vam bo tudi trenutno stanje mikrofona.

Črna pomeni, da je mikrofon izklopljen, rdeča pa, da je vklopljen.

Aplikacija ima nekaj uporabnih funkcij, na primer lahko utiša mikrofon takoj, ko se zažene, lahko prikaže seznam zaznanih zvočnih vhodnih naprav in ima način »Pritisni in govori«, kjer mikrofon deluje le, če pritisnete gumb.

Če želite konfigurirati bližnjico za izklop/vklop mikrofona, z desno miškino tipko kliknite ikono aplikacije v sistemski vrstici in izberite »Namestitvena bližnjica«.

Odpre se majhno okno. Kliknite znotraj in tapnite tipko ali tipke, ki jih želite uporabiti za izklop/vklop mikrofona. Aplikacija lahko zazna navadne tipke na tipkovnici in lahko deluje tudi s posebnimi tipkami na tipkovnici.

Gumb za izklop/vklop zvočnika na tipkovnici sem lahko povezal s to aplikacijo in ko se ga dotaknem, zdaj hkrati utiša in vklopi zvočnike in mikrofon.

Vsakič, ko je mikrofon izklopljen ali vklopljen, prejmete opozorilo na namizju. Če ne želite prejemati opozoril, jih lahko onemogočite v nastavitvah aplikacije.

Ta aplikacija ni bila posodobljena od leta 2015, vendar brezhibno deluje v sistemu Windows 10 1909.

Hitri nasvet : Če vam je aplikacija všeč, bi jo verjetno morali nastaviti tako, da se zažene ob zagonu.

Ločilne besede

Windows 10 prikaže ikono mikrofona v sistemski vrstici, ko aplikacija dostopa do mikrofona, in ikona bi lahko bila bolj funkcionalna. Če ga kliknete, se mikrofon ne izklopi.

Namesto tega odpre aplikacijo Nastavitve za nastavitve mikrofona, ki bi bile sicer uporabne, vendar bi jih bilo najbolje pustiti kot funkcijo kontekstnega menija.

Prejmite dnevne nasvete v svoj nabiralnik Newsletter Pridružite se 35.000+ drugi bralci
Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik) Prejšnji Članek

Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik)

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10 Preberi Več

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10