Kako popraviti 'Ni mogoče vklopiti klicev na drugih napravah' v sistemu iOS

Opozorila o klicih lahko prejemate iz iPhona v računalniku Mac ali iPad. To je precej dobra funkcija, vendar ima nekaj polj, ki jih je treba potrditi, da se omogočijo. Če poskušate vklopiti to funkcijo in se na vašem iPhone-u nenehno prikazuje napaka »Ni mogoče vklopiti klicev na drugih napravah«, niste povsem označili vseh teh polj. Tukaj je tisto, kar morate storiti.

iCloud in Apple ID

Nujno je, da imate omogočen iCloud na vašem iPhoneu in na Macu ali iPadu, na katerega želite prejemati opozorila. Prav tako morate uporabljati popolnoma enak Apple ID na vseh teh napravah.Če želite preveriti, ali je iCloud omogočen, in preveriti, kateri Apple ID uporabljate v iPhonu, odprite aplikacijo Nastavitve. Na vrhu boste videli svojo profilno sliko. Tapnite ga. Stran Apple ID bo razkrila ID, ki ga uporabljate, in ali je iCloud omogočen ali ne. Na tem zaslonu bi morali videti tudi svoje druge naprave Apple.

Na vašem Macu morate odpreti aplikacijo System Preferences in klikniti Apple ID. Vaš Apple ID bo prikazan na tem zaslonu, vaš iPhone pa bi moral biti prikazan spodaj levo.

FaceTime

V iPhonu in Macu ali iPadu morate imeti omogočen FaceTime. V iPhonu odprite aplikacijo Nastavitve in obiščite aplikacijo FaceTime. Prepričajte se, da uporablja vaš Apple ID. IMessage lahko pustite za pošiljanje/prejemanje sporočil na vašo telefonsko številko, ne pa tudi za FaceTime, in to velja samo za iOS.

V računalniku Mac ali iPad, iz katerega poskušate prejemati opozorila, morate imeti omogočen FaceTime in uporabljati isti Apple ID.

Klici v drugih napravah je funkcija, ki je omogočena na vašem iPhoneu, vendar ima veliko zahtev, ki jih je treba izpolniti na drugih napravah. Sporočilo o napaki vam pove toliko, vendar je FaceTime mogoče nastaviti tako, da uporablja vašo telefonsko številko, kot lahko iMessage, in uporabniki se morda ne zavedajo, da je tako nastavljen, zato je napaka.

To je približno to. Zdaj bi morali imeti možnost omogočiti funkcijo klicev v drugih napravah, če pa še vedno vidite sporočilo o napaki Ne morem vklopiti klicev v drugih napravah, se odjavite iz iCloud v vseh svojih napravah in odjavite iz FaceTime ter nato se znova prijavite. Preklapljanje na ta način bi moralo pomagati.

Prejmite dnevne nasvete v svoj nabiralnik Newsletter Pridružite se 35.000+ drugi bralci
Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik) Prejšnji Članek

Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik)

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10 Preberi Več

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10