Kako preveriti stanje FedExovega zahtevka

FedEx je eno od mnogih podjetij, ki jih lahko uporabite za pošiljanje in prejemanje skoraj vsega. Storitev je ena največjih te vrste in je zanesljiva. Nobena dostavna služba ni imuna na težave. Predmeti se lahko izgubijo, morda ne bodo odposlani ali pa se poškodujejo med prevozom. Za poškodovane ali izgubljene predmete lahko vložite pritožbo pri FedExu. Reševanje pritožbe bo trajalo nekaj časa, vendar lahko na njej preverite, kakšen napredek je bil dosežen.

Preverite FedExovo stanje zahtevka

Zahtevek lahko vložite pri FedExu prek spleta. Zahtevek je mogoče vložiti za do 200 predmetov hkrati in ga je mogoče vložiti na spletu. Za zahtevek boste morali dodati spremne dokumente, zahtevke pa lahko vložite za lokalne pošiljke (znotraj države) in mednarodne pošiljke (v državo ali zunaj nje).Če želite vložiti zahtevek, potrebujete;

  • Številka za sledenje pošiljke
  • Dobavnica ali račun
  • Vsa dokumentacija, ki dokazuje, da ste kupili predmet, ki ga zahtevate, je bila izgubljena ali poškodovana

Zahtevek je mogoče vložiti na spletu, vložiti pa ga je mogoče tako, da izpolnite in pošljete po e-pošti obrazec, ki ga je mogoče prenesti. Ne glede na to, kako vložite zahtevek, lahko za preverjanje njegovega statusa uporabite naslednjo metodo.

Številka za sledenje zahtevku

Ko vložite pritožbo, vas FedEx po e-pošti potrdi, da je prejela pritožbo. Potrditveno e-poštno sporočilo vsebuje kodo/številko za sledenje. Ta številka je bistvena za sledenje zahtevku. Če ste vložili zahtevek in niste prejeli potrditvenega e-poštnega sporočila, ga vložite znova ali pokličite FedExovo službo za stranke, da ugotovite, kaj je narobe (prepričajte se, da so vsi dokumenti priloženi zahtevku).

Poiščite FedExovo stanje zahtevka

Če želite preveriti status vašega FedExovega zahtevka, sledite tem korakom.

  1. Obiščite FedExovo spletno mesto za zahtevke.
  2. Prijavite se s svojim računom FedEx.
  3. Pojdite na zavihek Moji zahtevki.
  4. Uporabite filtre, da poiščete svoj zahtevek.
  5. Pojdite na zavihek Poročila, da si ogledate poročila za vaše zahtevke.

Zaključek

Vidite lahko, kako napreduje vaš zahtevek, vendar vam FedEx ne navede natančnega časovnega okvira, kdaj bo zahtevek rešen. Za mednarodne zahtevke je lahko čas veliko daljši od običajnega. FedEx bo moral za poravnavo mednarodnih zahtevkov uporabiti različne kanale. Lokalni zahtevki (znotraj države) bodo morda rešeni prej. Rešen zahtevek ne pomeni nujno, da vam bo FedEx povrnil stroške poškodovanega predmeta. Če med postopkom dostave ne najde napake in nič ne kaže, da je bil artikel poškodovan med prevozom, ni nujno, da bo vaš zahtevek povzročil vrnitev denarja.

Prejmite dnevne nasvete v svoj nabiralnik Newsletter Pridružite se 35.000+ drugi bralci
Kako najti in poslati GIF-e na Slacku Prejšnji Članek

Kako najti in poslati GIF-e na Slacku

Opravilna vrstica se ne bo skrila – Kako popraviti opravilno vrstico Windows 10, ki se ne skriva Preberi Več

Opravilna vrstica se ne bo skrila – Kako popraviti opravilno vrstico Windows 10, ki se ne skriva