Priprava sistema Windows se je zataknila (POPRAVLJENO): Evo, kaj lahko storite

Namestitev operacijskega sistema je zapletena naloga. Uporabniki vidijo le nekaj vrstic napredka, ko gre njihov sistem skozi različne korake namestitve. Zagotoviti bodo morali nekaj vnosa, na primer izbrati jezik, časovni pas, razporeditev tipkovnice, ime uporabniškega računa in geslo itd. Poleg tega je postopek bolj ali manj avtomatiziran in uporabnikom ni treba narediti veliko.

Pod pokrovom gre namestitev katerega koli OS skozi več različnih korakov/faz. Pogosto lahko vrstica napredka, ki jo vidimo, ali sporočila, ki jih prejmemo, izginejo ali ostanejo na zaslonu dlje.Zataknilo se je pri pripravi sistema Windows

Ko je Windows 10 nameščen ali posodobljen, se mora sistem večkrat znova zagnati. Na zadnji stopnji namestitve, po kateri se uporabnik zažene z namizja, Windows 10 prikaže sporočilo »Priprava sistema Windows«. To sporočilo ne prikazuje vrstice napredka, ampak bo prikazan odstotek v smislu napredka. Napredek lahko doseže 100 %, vendar ostane na zaslonu v povprečju petnajst do dvajset minut.

Kljub temu lahko to sporočilo ostane na vašem zaslonu precej dlje. Razlogi, da sporočilo ostane na zaslonu veliko dlje, vključujejo, vendar niso omejeni na;

  • Počasnejši sistem s starejšo strojno opremo, npr. počasen trdi disk.
  • Posebno stara namestitev sistema Windows 10, ki se posodablja na najnovejšo različico, npr. 1703 do 2004.
  • Naprava, ki ji primanjkuje prostora za shranjevanje na namestitvenem/C/ pogonu Windows.

Če se zdi, da se sporočilo Priprava sistema Windows zatakne, poskusite naslednje popravke.

1. Malo potrpljenja

Sporočilo Getting Windows Ready lahko ostane na zaslonu dvajset minut pri dobrem in stabilnem sistemu. Če je vaš sistem nekoliko star, je najbolje, da operacijskemu sistemu pustite nekaj časa, da dokonča namestitev.

Številni uporabniki so poročali, da se je namestitev končala s precej daljšim čakanjem, na primer dve ali tri ure, in so lahko zagnali svoje namizje. To je eden od razlogov, zakaj bi morala biti namestitev sistema Windows 10 ali njegovo posodabljanje vedno projekt ob koncu tedna.

2. Ponovno zaženite sistem

Včasih se zaslon res zatakne pri sporočilu Priprava sistema Windows. Sistem lahko ročno prisilno zaustavite in znova zaženete, vendar šele potem, ko ste počakali precej časa, da sporočilo izgine samo od sebe.

Pritisnite in držite gumb za vklop na računalniku, dokler se ne izklopi. Počakajte nekaj minut in nato pritisnite gumb za vklop, da znova zaženete sistem.

Če znova vidite zaslon Priprava sistema Windows, počakajte nekaj časa, da se dokonča. Sčasoma bi vas moralo pripeljati do namizja.

3. Odklopite zunanje pogone

Če ste na sistem priključili zunanji pogon, ga odklopite. Znova boste morali zagnati računalnik (glejte prejšnji razdelek).

Če ste priključili namestitveni disk ali če je to shranjevalni pogon, na katerega varnostno kopirate elemente, ga odstranite in nato dovolite, da se posodobitev ali namestitev nadaljuje.

4. Zaženite popravilo ob zagonu sistema Windows

Namestitev sistema Windows ali posodobitev lahko gre narobe. To se običajno zgodi, če je bil postopek prekinjen (v primeru čiste namestitve) ali če ima namestitveni medij težave (v primeru namestitve ali nadgradnje) ali če ste imeli na namizju nameščene aplikacije, za katere je znano, da povzročajo težave s posodobitvami (v primeru posodobitev sistema Windows).

Če želite to popraviti, zaženite Windows Startup repair.

    Prisilna zaustavitevsistem tako, da držite gumb za vklop.
  1. Povežite se Namestitveni medij Windows (običajno ustvarjen na USB) v vaš sistem.
  2. Zagon na namestitvenem zaslonu ter izberite različico sistema Windows 10 in jezik, ki ju želite uporabljati.
  3. Kliknite možnost popravila.
  4. Pojdi do Odpravljanje težav> Popravilo ob zagonu.
  5. Zaženite popravilo ob zagonuin zagnali se boste na namizje.

Zaključek

Vrstice napredka, ki jih vidimo med namestitvijo operacijskega sistema, so redko točne. V mnogih primerih, dokler se vrstica napredka 'premika' pomeni, da ni nič narobe. Zaslon »Priprava sistema Windows« ponavadi ostane na določenem odstotku kar nekaj časa, zato uporabniki mislijo, da se je zataknil. V večini primerov je najboljša in najbolj zanesljiva rešitev čakanje na dokončanje.

Prejmite dnevne nasvete v svoj nabiralnik Newsletter Pridružite se 35.000+ drugi bralci
Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik) Prejšnji Članek

Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik)

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10 Preberi Več

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10