Ali je Bluestacks varen (in zakonit) za uporabo?

Igre za Android postajajo vse bolj zapletene, do točke, ko se današnje mobilne igre kosajo z računalniškimi igrami izpred 5 let.

Vendar pa je še vedno veliko uporabnikov, ki ne marajo mobilnih iger, bodisi zato, ker sovražijo gledanje v majhen zaslon ali zato, ker mobilno igranje uniči pričakovano življenjsko dobo baterije.

Ne glede na vzrok lahko tisti, ki še vedno ljubite naslove, ne pa tudi konzole, vedno uporabite emulator Android kot kompromis, kot je npr. Bluestacks .Ali je Bluestacks varen?

Na žalost so bili nekateri, ki so dvomili v zanesljivost Blustacksa, in ravno o tem bomo razpravljali v spodnjem članku.

Kaj je Bluestacks?

Ali je Bluestacks zakonit?

Bluestacks je eden najboljpriljubljeni Android emulatorji na svetu, pri čemer se zelo malo konkurentov celo približa njenemu tržnemu deležu.

Je popolnoma brezplačna, ne zavzema preveč prostora in če nastavite svoj računalnik tako, da podpira virtualizacijo, bo zagnal katero koli igro Android, kot da bi bila domača računalniška igra.

Čeprav ni uradno označena kot aplikacija za igre, jo večina uporabnikov namesti za to, saj bo majhna igra s kapaciteto 1 GB na povprečnem računalniku delovala neverjetno hitro.

Torej, če izvajate igre, ki zahtevajo veliko virov, kot je npr Wild Rift oz RAID: Shadow Legends , jih lahko tudi zaženete na vašem računalniku in vašemu telefonu prihranimo smrtno obsodbo.

Ali je Bluestacks varen za uporabo (za PC in Mac)?

Za začetek moramo razpravljati, zakaj je toliko uporabnikov zaskrbljenih zaradi varnosti svojih osebnih računalnikov, ko gre za uporabo Blustacksa.

Bluestacks sproži lažne pozitivne rezultate

Očitno ima Bluestacks navado sprožiti lažno pozitivne rezultate med protivirusnimi pregledi.

To pomeni, da običajno vsakič, ko zaženete celotno skeniranje sistema s svojim protivirusnim programom McAfee oz avast , bosta tako namestitveni komplet kot proces Bluestacks, ki se izvaja v ozadju, zaznana kot potencialna grožnja.

Bluestacks vas prosi, da onemogočite protivirusni program, ko ga namestite

Drug razlog, zakaj imajo ljudje težave z zaupanjem pri namestitvi Bluestacksa, je ta, da od vas zahteva, da onemogočite protivirusno zaščito, ko jo prvič namestite.

Vendar je to samo, da se izognete prej omenjeni težavi, saj vam lahko nekateri protivirusni programi preprečijo, da bi ga v celoti namestili.

Vzeli smo si svobodo, da smo testirali Bluestacks na naših računalnikih in nismo našli nič zlonamernega, niti v namestitvenem kompletu niti v procesu Bluestacks.

Kar se nas tiče, je Bluestacks varen za prenos, namestitev in uporabo, vendar ne pozabite, da je to mogoče reči samo o odjemalcih, ki jih prenesete z uradno spletno mesto Bluestacks .

Bluestacks je lahko v računalnikih nižjega cenovnega razreda zahteva veliko virov

Eden od pogostih simptomov okužb z zlonamerno programsko opremo je običajnovisoka poraba CPU, kar pomeni počasen računalnik.

No, ker Bluestacks uporablja virtualizacijo, je to lahko precej obremenjujoče za računalnike nižjega cenovnega razreda, zato ko uporabniki vidijo, da Bluestacks upočasnjuje njihov računalnik, seveda mislijo, da je za to kriva zlonamerna programska oprema.

Druga dobro znana teorija je, da se Bluestacks morda skrivaprogramska oprema za kripto rudarjenje, kar bi pojasnilo visoko porabo CPU in RAM-a.

Vendar naši protivirusni pregledi niso odkrili nič takega, tako da je to še ena teorija, za katero menimo, da je ovržena.

Pravi razlog, zakaj so emulatorji za Android tako obremenjujoči, tudi na osebnih računalnikih višjega cenovnega razreda, je v tem, da imajo operacijski sistemi Android in PC, kot sta Windows ali macOS, zelo različno arhitekturo.

Zaradi te razlike se med pretvorbo izgubi veliko sredstev strojne opreme.

Na žalost, če ima vaš računalnik težave, kot so zgoraj opisane, ne morete storiti ničesar, kot da odstranite Bluestacks ali preprosto uporabite alternativni emulator Android.

Pretekle različice Bluestacksa so spodbujale ocenjevanje in pregledovanje aplikacij

Še en razlog, zakaj Bluestacks ni bil tako dobro viden, je ta, da se je v preteklosti vzdrževal na zelo bizaren način.

Natančneje, morali ste bodisi plačati razvijalcem Bluestacksa ali prenesti aplikacije in jih oceniti.

Čeprav se druga možnost morda sliši dovolj nedolžno, je bila težava s temi aplikacijami v tem, da so vsebovale veliko oglaševalske programske opreme, zato je bil Bluestacks povezan z zlonamerno programsko opremo in s tem negativno podobo.

Izvirne različice Bluestacks so prišle brez programa za odstranjevanje

Eden največjih znakov, da lahko program vsebuje zlonamerno programsko opremo, je, da ga je težko odstraniti.

To je še ena, ki so jo imele prejšnje različice Bluestacksa, saj vam niso zagotovile odstranjevalca.

Poleg tega je bila namestitvena mapa Bluestacks narejena samo za branje, tako da tudi ročno brisanje datotek ni prišlo v poštev.

Na srečo je ta temna faza v zgodovini Bluestacksa trajala le nekaj mesecev. Bluestacks je zdaj opremljen s popolnoma delujočim odstranjevalcem, namestitveno mapo pa je mogoče enostavno ročno izbrisati.

Nekateri uporabniki menijo, da je to piratstvo, kot so Nintendo emulatorji

Ali je Bluestacks zakonit?

Uporabniki imajo radi brezplačne storitve, vendar vedo, da vedno obstaja ulov, zato se na koncu sprašujejo, ali je Blustacks zakonit ali ne.

To je zato, ker povezujejo emulatorje Android z emulatorji Nintendo, Gameboy ali Gamecube, za katere je uradno znano, da sonezakonito.

Vendar se morajo uporabniki zavedati, da je edini razlog, zakaj so nezakonitiker vključujejo kopije programske opreme fizičnih iger, kar je v bistvu piratstvo.

To ne velja za Bluestacks, saj je vse, kar prenesete, sam program, igre, ki jih izvajate, pa so že na voljo v trgovini Google Play.

Še več, zapomnite si naslednje:

  • Operacijski sistem Android je odprtokoden
  • BlueStacks ne krši nobenih pravilnikov Google Play
  • Platforma ima vgrajeno trgovino Google Play
  • Trgovina Google Play bo vašo platformo BlueStack obravnavala kot običajno napravo Android

Kot rečeno, je Bluestacks 100% zakonit, zato ne skrbite, če je vaš računalnik kdaj pregledan in imate nameščen.

RAZSOBA: Ali je Bluesctaks zakonit?

Glede na vse stvari, Bluestacks je varen in zakonit za uporabo . Ne glede na težave, ki jih je imel v preteklosti, so ostale v preteklosti, današnji testi pa so pokazali, da je zelo zanesljiv.

Pravzaprav je tukaj seznam, zakaj bi morali zaupati Bluestacksu:

  • Namestitveni komplet ne vsebuje zlonamerne programske opreme
  • Lahko upočasni vaš računalnik,ampak iz nepovezanih razlogov
  • Ne glede na protivirusna opozorila, ki jih sproži, so lažno pozitivna

Za zaključek nadaljujte in prenesite Bluestacks, ker je varen, zakonit in najboljši način, da svoje najljubše aplikacije za Android prenesete na velik zaslon.

Prejmite dnevne nasvete v svoj nabiralnik Newsletter Pridružite se 35.000+ drugih bralcev
Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik) Prejšnji Članek

Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik)

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10 Preberi Več

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10