4 najboljše brezžične kartice PCI-E za Linux (recenzije) leta 2022

Ali poskušate dobiti podporo za WiFi na namiznem računalniku z Linuxom? Želite vstaviti kartico WiFi PCI-E, vendar niste prepričani, kje začeti? Če je tako, je ta seznam za vas! Sledite nam, ko si bomo ogledali 4 najboljše brezžične kartice PCI-E za uporabo v Linuxu!

WiFi na Linuxu

WiFi v Linuxu ni tako preprost kot v sistemu Windows. Z operacijskim sistemom Windows proizvajalci brezžičnih kartic PCI-E vključujejo diske z gonilniki, ki jih uporabniki lahko uporabijo za namestitev gonilnikov, da bodo naprave delovale.

V Linuxu se morajo uporabniki zanašati na trdo delo odprtokodne skupnosti . Zaradi tega se kartice WiFi pogosto zadenejo ali zgrešijo, kar je lahko zelo frustrirajuće.Najboljše brezžične kartice PCI-E

V tej objavi smo se potrudili, da smo pripravili odličen izbor kartic WiFi PCI-E, ki bodo delovale z večino operacijskih sistemov Linux brez potrebe po prenosu gonilnikov. Vendar je treba opozoriti, da če uporabljate manj znan operacijski sistem Linux, imajo naprave lahko težave.

Za najboljše rezultate , uporabite Ubuntu Linux, Manjaro Linux, Fedoro ali kaj podobnega!

eno. Brezžični omrežni Bluetooth adapter FebSmart WiFi 6 PCI-E

OGLED CENE NAAMAZONSKA

The Brezžični omrežni Bluetooth adapter FebSmart WiFi 6 PCI-E je impresiven, hiter brezžični vmesnik PCI, zasnovan za operacijska sistema Windows 10 in Linux z jedrom 5.1 ali novejšo. Ima dve anteni, ki ju lahko uporabniki uporabijo za boljši sprejem. Pod pokrovom je kartica FebSmart PCI-E WiFi nameščena na Intel WiFi 6 AX200 NGW in podpira najnovejše dostopne točke IEEE 802.11 WiFi.

Kar zadeva hitrosti, lahko WiFi kartica zagotavlja do 574 megabitov na sekundo pri povezavah 2,4 GHz. Podpira tudi 5GHz povezave s hitrostjo do 2,4 Gigabita na sekundo. Dovolj je reči, da je hiter in v hipu bo prinesel vso to internetno dobroto. Poleg tega ima vgrajen Bluetooth, kar pomeni, da bo vaš namizni računalnik z lahkoto povezal brezžične slušalke in druge naprave!

V Linuxu je Brezžični omrežni Bluetooth adapter FebSmart WiFi 6 PCI-E deluje precej dobro. Ker poganja Intelov nabor čipov, lahko potrdimo, da deluje iz škatle v večini (če ne vseh) operacijskih sistemih Linux, če uporabljajo različico jedra Linux 5.1 in zagotavlja odlične hitrosti tako na 2GHz kot 5GHz povezave. Za najboljše rezultate pa uporabite način 5 Ghz, saj je najhitrejši!

Prednosti

 • Ima vgrajen Bluetooth, tako da uporabnikom ni treba kupiti ločenega ključa Bluetooth za interakcijo s svojimi brezžičnimi napravami.
 • Podpira povezave 5 Ghz in 2 Ghz.
 • Največja hitrost povezave 5 Ghz je impresivna pri skoraj 3 Gbps!
 • Dvojne antene omogočajo boljše povezave.
 • Deluje iz škatle zahvaljujoč naboru čipov Intel

Slabosti

 • Morda ne deluje v operacijskih sistemih Linux z različico jedra pod 5.1.

2. Ubit Gigabit WiFi kartica, Wireless-AC 9260

OGLED CENE NAAMAZONSKA

Ubit Gigabit WiFi Card, Wireless-AC 9260 je nizkoprofilna omrežna kartica, zasnovana za uporabo v Linux, Windows in drugih operacijskih sistemih. Poganja ga čip Intel 9260 WiFi, za katerega je znano, da je združljiv s številnimi operacijskimi sistemi Linux (zahvaljujoč Intelovi zavezanosti odprtokodnemu delu).

Ta kartica WiFi je neverjetno hitra in podpira obe vrsti dostopnih točk WiFi (5GHz in 2GHz). V omrežjih 5 GHz lahko uporabniki pričakujejo hitrosti prenosa do 1,7 Gbps in 300 Mbps v omrežjih 2 Ghz. Ima tudi dve prijazni anteni, ki ju lahko uporabnik uporabi za razširitev dosega povezave.

Kartica Ubit Gigabit WiFi, Wireless-AC 9260 pa ni samo WiFi. Kot številne kartice PCI-E WiFi podpira Bluetooth različico 5.0. Podpora Bluetooth 5.0 pomeni, da se ne boste lahko povezali z WiFi na vašem računalniku z Linuxom, ampak boste lahko uporabljali tudi svoje naprave Bluetooth!

V našem testiranju s kartico Ubit Gigabit WiFi, Wireless-AC 9260, smo ugotovili, da je v večini operacijskih sistemov Linux delovala iz škatle. Ker gre za Intel, ni bilo treba namestiti gonilnikov. Vendar pa prikriti operacijski sistemi Linux tega morda ne podpirajo.

Prednosti

 • Podpora za Bluetooth 5 omogoča uporabnikom dostop do Bluetooth poleg WiFi.
 • Visoke hitrosti za 5 Ghz s hitrostjo 1,7 Gpbs.
 • Dvojne antene omogočajo boljše povezave.

Slabosti

 • Povezava 2 GHz je precej počasna, kar je težava, če vaš usmerjevalnik ni združljiv s 5 GHz.

3. OKN WiFi 6 AX200 PCI-E WiFi kartica

OGLED CENE NAAMAZONSKA

The OKN WiFi 6 AX200 PCI-E WiFi kartica je še ena odlična dvopasovna WiFi kartica za tiste, ki uporabljajo Linux. Že iz škatle je podprt v številnih operacijskih sistemih Linux, ker ima nabor čipov Intel AX200. Z Intelom na Linuxu ne morete zgrešiti.

Poleg odlične združljivosti z Linuxom ima kartica OKN WiFi 6 AX200 PCI-E WiFi še veliko za ponuditi. Za začetek podpira omrežja 5Ghz in 2GHz pri 2,4 Gbps oziroma 574 Mbps. Drugič, prihaja z najnovejšo različico Bluetooth (različica 5.0). Uporabili ga boste lahko za povezovanje vaših najljubših brezžičnih naprav Bluetooth!

V našem testiranju z OKN WiFi 6 AX200 PCI-E WiFi kartica , smo ugotovili, da je v večini običajnih operacijskih sistemov Linux deloval iz okvirja. Vendar smo ugotovili, da nekateri operacijski sistemi, ki ne izvajajo jedra Linuxa 5.1, niso združljivi, ker temelji na naboru čipov Intel AX200.

Prednosti

 • Dvojne antene omogočajo boljše povezave.
 • Podpora za Bluetooth 5 omogoča uporabnikom, da povežejo svoje najljubše brezžične naprave.
 • Visoke hitrosti pri povezavah 5 Ghz in 2 GHz.
 • Deluje iz škatle, zahvaljujoč naboru čipov Intel.

Slabosti

 • Iffy v operacijskih sistemih Linux ne izvaja jedra 5.1 ali novejšega.

štiri. Adapterska kartica TP-Link TL-WN881ND N300 PCI-E brezžično WiFi omrežje

OGLED CENE NAAMAZONSKA

Če ste uporabnik Linuxa in se redno zanašate na 2GHz WiFI povezave, TP-Link TL-WN881ND N300 Adapterska kartica za brezžično WiFi omrežje PCI-E je odlična in cenovno ugodna kartica.

Deluje iz škatle v večini operacijskih sistemov Linux in podpira 2GHz WiFi povezave do 300 Mbps. Čeprav je 300 Mbps precej počasno v primerjavi s tem, kar je mogoče dostaviti prek 5GHz povezav, je za svojo ceno še vedno precej dobra kartica.

Med uporabo TP-Link TL-WN881ND N300 Kartica adapterja za brezžično WiFi omrežje PCI-E na Linuxu, ugotovili smo, da se dobro igra z vsemi glavnimi operacijskimi sistemi Linux in je brez težav dosegla povezave do 300 Mpbs.

Prednosti

 • Neverjetno poceni, kot nalašč za tiste, ki potrebujejo WiFi, vendar imajo nizek proračun.
 • Na zadnji strani ima dve anteni za pomoč pri sprejemanju.

Slabosti

 • Ne more komunicirati s povezavami 5 GHz.

Zaključek

Na tem seznamu smo pregledali 4 odlične brezžične kartice PCI-E, ki imajo odlično združljivost z Linuxom. Če ste poskušali pridobiti WiFi na namiznem računalniku z Linuxom, vendar niste prepričani, kaj kupiti, upajmo, da vam je ta seznam pomagal sprejeti premišljeno odločitev.

Obstaja na desetine kartic WiFi PCI-E s podporo za Linux, ki jih na tem seznamu nismo zajeli. Katero WiFi PCI-E kartico uporabljate? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Prejmite dnevne nasvete v svoj nabiralnik Newsletter Pridružite se 35.000+ drugih bralcev
Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik) Prejšnji Članek

Kako popraviti napako datotečnega sistema v sistemu Windows 10 (celoten vodnik)

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10 Preberi Več

Kako dostopati do omrežne lokacije v ukaznem pozivu v sistemu Windows 10